Boeken

dagboek

gedachtenboek

meditatieboek

 

Menno Emanuel / foto's en tekst /

hardcover / formaat 21 cm x 29,7 cm 

inhoud 120 grm recycling / beschrijfbaar

104 pagina's / fullcolour / 48 afbeeldingen

Uitgeverij kleurmaaktblij

 

Composities gecreëerd door de natuur; wind, zee, strand, zon, regen, groeisels, schelpen, voorwerpen. Foto’s gemaakt tijdens wandelingen langs het strand van Ameland. Soms doen de composities denken aan stromingen in de kunst - deze composities zijn stromingen van de natuur. Een boek dat, met de foto’s en de teksten, inspiratief wil zijn een meditatieve wandeling door jezelf te ondernemen. Pen of potlood te nemen en stap voor stap, woord voor woord - al schrijvend een ontdekkingsreis door de stromingen van je gedachten- en gevoelswereld te maken.

Onno Vincent, tekeningen beeldverhaal

Menno Emanuel , tekst, layout /

hardcover / formaat 29,7 x 21 cm / inhoud 150 grm natuurwit / beschrijfbaar

104 pagina's / fullcolour / 37 tekeningen

Uitgeverij kleurmaaktblij

 

Bram en BEER een verhaal over een jongen die alleen met zijn ouders in een klein dorpje aan de rand van de duinen woont, niet ver van de ruisende Noordzee. Iedere dag gaat hij lopend door de duinen naar school. In het dorpje heeft hij geen kamaraden of vriendjes. Alle dagen zijn eigenlijk allemaal hetzelfde en Bram ziet door de eentonigheid niet veel meer van alle mooie dingen die er zijn. De duinen, de paden, de bloemen of vogels, de veranderingen van het weer, alles wat toch zo mooi kan zijn. Bram leeft langs alles heen, hij gaat zijn gangetje en alles gaat zijn gangetje zoals altijd, altijd en iedere dag. Tot op zekere dag er toch iets verandert . . . Bram en BEER in het Bloemenbos is een boek om te lezen of voor te lezen maar ook een boek waarin je kunt tekenen - de dingen kleur geven. Een boek dat de lezer mee wil nemen naar zijn eigen wereld van “even stil blijven staan” - hoe je de dingen ook anders kunt gaan zien . . . misschien zoals Bram en zijn beer Beer . . .

Menno Emanuel / gedichten, illustraties /

hardcover / formaat 18 x 26 cm / inhoud 120 grm natuurpapier

88 pagina's / fullcolour / 39 illustraties

 

voorbij de horizon gedichten over vergezichten, intieme gedachtes op zoek naar de abstactie en essentie van de inhoud van het leven. Een visioen van idealen, waar de mens zijn eigenlijke bestemming in vindt.

De illustraties zijn interpretaties van ogenblikken in gedachte.